SPORTSKI KAMP ZA DECU SA KIM U BEOGRADU

U Beogradu je u toku sportski kamp za 50 dece sa celog Kosova i Metohije, koji je počeo 19, a trajaće do 29. avgusta, saopštio je organizator, Sportsko udruženje SPORTSTARS.

Kamp u Beogradu, na kome učestvuje 50 najtalentovanije dece iz srpskih opština na KiM uzrasta od 12 do 15 godina, organizovan je u pet sportova – košarka, rukomet, fudbal, odbojka i tenis.

Treninzi se održavaju dva puta dnevno, a predviđen je i obilazak kulturnih i sportskih znamenitosti u saradnji sa Skupštinom grada Beograda.

„Uloga ove manifestacije je i da pokaže ne samo deci sportistima već svima da Srbija vodi računa o deci koja žive na Kosovu i da dignu sve na noge i pokrenu njihove sportske potencijale u vreme raspusta, kada najveći broj dece ne zna da organizuje svoje slobodno vreme, sedi u stanovima bez pravog angažovanja“, kaže se u saopštenju.

SPORTSTARS dodaje da su podršku projektu do sada dali Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Grad Beograd, kompanija Mocart, Pošte Srbije, Milenijum tim, St. John voda i drugi.