Mladi sportisti iz Republike Srpske na kampu „Srbija te zove“

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, razgovarala je danas sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutinom Popovićem, pomoćnikom gradonačelnika Beograda, Andrejom Mladenovićem i predsjednikom Udruženja „Sportstars“, Igorom Marinkovićem, o učešću mladih sportista iz Republike Srpske na kampu „Srbija te zove“.

„Ovaj kamp je odlična prilika da sportisti uzrasta do 15 godina uče od svojih idola, da razviju nove vještine, steknu prijateljstva i provedu jedno nezaboravno i vrlo korisno vrijeme za njihov sportski razvoj. Drago mi je što će naši mladi sportisti biti dio jedne lijepe sportske priče, a velika sportska imena koja će raditi s njima garantuju uspjeh“ – istakla je Davidovićeva naglasivši da će resorno ministarstvo, podržati ovu manifestaciju.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, rekao je da je uvijek zadovoljstvo biti domaćin dragim gostima iz Republike Srpske i da je sport taj koji zbližava i učvršćuje prijateljske veze.

„Više od 70 mladih sportista iz Republike Srpske učestvovaće na kampu „Srbija te zove“ u okviru kojeg su planirane aktivnosti u pet sportova. Ponosni smo na uspješnu sportsku saradnju sa Srbijom i ovaj kamp je još jedna uspješna sportska priča čiji smo dio“ – istakao je predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutin Popović.

Kamp „Srbija te zove“ biće održan u Beogradu u periodu od 21. do 31.jula, a sa sportistima će raditi vrhunski stručnjaci: Milorad Kosanović (fudbal), Milan Gurović (košarka), Nenad Peruničić (rukomet), Željko Tanasković (odbojka) i Bogdan Obradović (tenis).