Deca sa Kosova i Metohije trenirala u sportskom kampu u Beogradu

Pedesetoro dece sa Kosova i Metohije koja u Beogradu borave od 10. do 29. avgusta, u okviru kampa „Srbija te zove“, imala su priliku da treniraju sa najboljim sportistima i obiđu glavni grad Srbije, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, prenosi Tanjug.

Mladenović je rekao da je treniranje košarke, fudbala, rukometa, odbojke i tenisa organizovano uz sve neophodne mere kako bi sve prošlo na najbolji mogući način.

Deca su se testirala na koronavirus na Kosovu i Metohiji, a prošla su i sportski pregled Zavoda za sport.

„Bilo nam je zadovoljstvo da budemo domaćini deci koja žive u težim uslovima nego deca u drugim mestima u Srbiji. Deca su smeštena u Domu učenika Patrijarh Pavle, imaju dobre uslove za trening. Dolazili su im gosti iz različitih klubova, upoznali su se sa našim svetski priznatim sportistima, među kojima su Željko Tanasković, Nenad Peruničić i drugi“, rekao je Mladenović gostujući na Pinku, a preneo Beoinfo.

Naveo je i da je Grad Beograd obezbedio da deca posete Hram Svetog Save, Istorijski muzej, stadione Crvene zvezde i Partizana, Stari dvor, obiđu Kalemegdan, Zoološki vrt, Knez- Mihailovu ulicu i druge znamenitosti glavnog grada.

„Važno je u dečja srca utkati osećaj da je Beograd njihov glavni grad, da žive u državi Srbiji i da treba da budu ponosni na svoju zemlju. Nadam se da će i narednih godina biti mnogo ovakvih kampova i da će deca sa Kosova i Metohije i iz drugih delova Srbije dolaziti u Beograd“, istakao je Mladenović.