Poznat je po trojkama postignutim protiv američke reprezentacije u Indijanopolisu 2002. godine.

Pre nego što je počeo da se bavi košarkom Milan je trenirao kung fu, a prve korake naravio je u mlađim kategorijama nekadašnjeg kluba Slavije. Prvi je u njemu prepoznao talenat trener Zoran Trivan, u sedmom razredu. Nakon toga nastupao je u mlađim kategorijama NAP-a, gde je skrenuo pažnju na sebe. Već sa 15 godina je debitovao za prvi tim, gde je igrao protiv mnogo starijih igrača u tadašnjoj drugoj ligi Jugoslavije.

Prvi je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije. Poznat je po trojkama postignutim protiv američke reprezentacije u Indijanopolisu 2002. godine. Bio je i MVP ULEB Kupa u sezoni 2006/07. Rekorder je Jadranske lige sa 45 poena postignutih 2006. godine na utakmici Crvene zvezde protiv FMP-a. Izabran je za najboljeg sportistu SD Crvena zvezda 2006. godine u tradicionalnom izboru Zvezdine revije. Zbog svog temperamenta i srčanosti tokom igračke karijere obožavan je od navijača svog kluba, ali i bio česta meta od navijača protivničkog.

Igračku karijeru završio je 2009. godine u Galatasaraju.

Trenersku karijeru je započeo je u sezoni 2012/13. kao asistent trenera u Crvenoj zvezdi. U avgustu 2015. je napustio klupu FMP-a., a u junu 2016. postavljen je za trenera Vršca.